x 

Vegetarisk julemat

Nøttestek med Cashew og Tomat

Råvaregruppe: Cashewnøtter
Kategori/Tema: Vegetarisk julemat
Nøttestek med cashew og tomat

 Denne nøttesteken er magisk god. Et supert alternativ til de som ønsker å spise vegetar på julaften. Av erfaring vil mange ønske å spise nøttestek, i tillegg til tradisjonall julemat.

Oppskrift på Nøttestek med Cashew og Tomat

For 1 nøttestek

Oppskrift på Deigen til Nøttesteken

Oppskrift på Fyllet til Nøttesteken

Slik lager du Nøttestek med Cashew og Tomat

Deigen: Mos cashewnøttene. Del opp brødterningene i så små biter som mulig, og riv eplene. Stek de revne eplene litt i litt kokosolje, eller smør. Bland cashew, brød, og revne epler sammen. I en annen bolle haar du havrefløte, eller vanlig fløte, som du tilsetter revet skall av en økologisk sitron. Bland i maisenamel, timian, pepper og salt i fløten. Hell i cashew/brødblandingen, og rør godt. Dette skal bli en slags deig.

Fyllet: Riv eplene, og stek de med litt kokosolje, eller smør, sammen med biter av tomater. Ta blandingan av platen, og tilsett revet vegetarost, eller vanlig ost.. Ha en skvett med havrefløte i blandingen.  

Lagdelingen: Ha bakepapir i en liten brødform, og legg halvparten av deigen i bunnen, som du brer utover. Legg deretter hele fyllet oppå, og bre det jevnt utover. Anrett deretter resten av deigen over fyllet. Stekes på 200 grader i 40 min, midt i ovnen. La formen kjøles ned, før du hvelver hele nøttesteken. Pynt med svisker, urter, og ristede cashewnøtter. Severes med salat.

Sana Bona AS

Telefon: +47 920 44 926 eller +47 900 28 776
E-post: info@sanabona.no