Hasselnøttmelk med kakaosmak

Denne nøttemelken er kan lages med rå kakao eller karob. Karob er kakaoerstatning. Nøttemelk kan helles over müsli eller drikkes som en drikk. Den kan også breukes som en basis for smoothie.

Ingredienser

For 2 porsjon(er)

Oppskrift

  • 4 dl vann
  • 2 dl hasselnøtter
  • 3 ss rått kakaopulver eller carob
  • 1 ss honning
  • 2 ts malt muskat
  • 1 klype Himalayasalt

Hasselnøttmelk med kakaosmak - Slik gjør du

4 dl vann og 2 dl hasselnøtter, bløtlegges en nattog moses sammen i en kraftig blender. Siles deretter gjennom en nøttemelkspose. Ta vare på nøttemassen som blir igjen i nøttemelksposen etter silingen. Den kan du lage nøtteost av den eller bruke det  i kakebunner og kjeks.

Hasselnøttmelken helles tilbake i blenderen. Tilsett rå kakao eller karob og de øvrige ingrediensene. Mos det hele i 1/2-1 minutt.

Melken holder 3 dager i kjøleskap.

Utskrevet fra sanabona.no