x 
Raw food lasagne
Prøv å lage lasagne på en ny måte med bare grønnsaker på raw food vis. Servert på TV3's Celebert Selskap med Trine Grung.
Forberedelse
Tilberedning
Kategori: 

Ingredienser

For 4 person(er)

Oppskrift

  • Ricotta:
  • 4 dl pinjekjerner, bløtlagt 1 time elelr mer
  • 2 ss sitronsaft, ca. 1/2 sitron
  • 1 ts rosa Himalayasalt
  • -
  • Tomatsaus:
  • 6 ss vann
  • 4 dl soltørrede tomater, bløtlagt i 2 timer eller mer
  • 1 stk stor tomat, hakket
  • 0.25 stk liten rød løk, hakket
  • 2 ss sitronsaft, ca. 1/2 sitron
  • 7 ss olivenolje ekstra virgin
  • 1 ss stor, rå agave nektar
  • 1 ts rosa Himalayasalt
  • 1 klype pepper
  • -
  • Pistasjpesto:
  • 4 dl basilikumbladet, hakket og tettpakket (ca 1,5 basilikum plante)
  • 1 dl pistasjnøtter
  • 9 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ts rosa Himalayasalt
  • 1 klype pepper
  • -
  • Lasagneplater med tilbehør:
  • 2 stk grønne squash medium størrelse
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ss frisk oregano, fint hakket
  • 1 ss frisk timian, fint hakket
  • 1 klype rosa Himalayasalt
  • 1 klype pepper
  • 4 stk store tomater, i skiver
  • 1 del neve basilikumblader til pynt
  • 1 del neve timiankvister til pynt
  • 3 ss olivenolje ekstra virgin

Raw food lasagne - Slik gjør du

Tilberedning av pinjekjerne ricotta:
Skyll pinjekjernene etter at de har ligget i bløt. Putt de opp i en foodprosessor eller blender sammen med presset sitron og rosa Himalayasalt. Mos det hele sammen. Tilsett gradvis vannet, 1 ss av gangen, opp i foodprosessoren/blenderen, til det blir en kremete 'ostemasse'.
 

Tilberedning av tomatsausen:
Press ut så mye du kan av vannet i de bløtlagte tomatene. Putt de soltørrede tomatene i en blender, sammen med de øvrige ingrediensene. Mos tomatsausen til den blir uten store klumper.

Tilberedning av basilikum-pistasj pestoen:
Putt hakket basilikum sammen med pistasjnøtter og alle de øvrige pestoingrediensene i en blender eller foodprosessor. Mos det hele sammen. La det bli en litt kornete masse.

Tilberedning av squash lasagneplatene:
Kutt hjørnene av på squashen. Del de på midten tvers over (ikke på langs). Bruk en ostehøvel og lag remser av squash, ved å høvle squashen med ostehøvelen på langs. Legg squashplatene ned i en bolle, sammen med olivenoljen, hakkede urter, pepper og salt. Bland det hele sammen. La stå og marinere i 10 minutter.

Sammensetning av lasagnen:
Enten kan du lage en stor lasagne eller lage porsjons lasagne pr tallerken.
Gjør følgende på en asjett: Legg 4 remser med squash, slik at de overlapper hverandre. Smør på et lag med tomatsaus med en kniv. Lag dotter med pinjekjerne ricotta osten og pestoen, ca 3 ts. av hver pr lag. Legg på 2 skiver med tomater. Repeter dette så det blir 3 lag med squash og tomatsaus, ricotta, pesto og ferske tomater. På topplaget pyntes tomatene med ferske basilikumblader og små blader med fersk timian. Hell litt olivenolje over og rundt selve lasagneretten på tallerkenen, i tynn stråle rett før servering. Grønnsaklasagnen serveres umiddelbart. Blir det noe igjen kan grønnsaklasagnen oppbevares i kjøleskap i 1 dag. Den ser fort litt bløt ut. Spis den helst samme dag som du lager den.

 

Pinjekjernericottaen, tomatsausen, squashplatene og basilikumpestoen kan godt lages dagen før. Selve sammensetningen av lasagnen kan gjøres rett før gjestene kommer. Hvis du ikke tåler pinjekjerner kan du bruke solsikkefrø. Hvis du ikke tåler pistasjnøtter kan du bruke valnøtter. Marinert fersk sjampinjong eller annen sopp kan godt brukes i mellom lagene i tillegg til det fyllet som står i oppskriften.

Flere oppskrifter fra TV3 Celebert Selskap: rå hvit sjokolade, rå mørk sjokolade, papayasalat og sorbet.

 

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no