x 
Rå kakao crackers

Denne rå kakao cracker kan brukes som kake eller som en frokost cracker. Hele kjeksen er tørket i dehydratoren og har en veldig god rå kakao smak.

Ingredienser

For 1 person(er)

Oppskrift

  • 4 ss rått kakaopulver
  • 1 dl rå kakao nibs
  • 0.5 dl hampfrø uten skall
  • 0.5 dl chiafrø
  • 4 dl spiret boghvete
  • 2 dl gule linfrø
  • 1 dl rå agave nektar
  • 1 ts kanel

Rå kakao crackers - Slik gjør du

Start med å spire boghvete. Boghvete legges i vann natten over. Skyll vekk alt slim på frøene i en nøttemelkspose om morgenen. La det dryppe av seg. Skyll godt. La frøene spire på kjøkkenbenken hele dagen enten inni spireposen eller i en bolle. Når boghvetefrene får små spirer er de klare til å brukes. Skyll boghvetefrøene godt.

Legg linfrø og chiafrø i vann om morgenen. La det stå på benken når boghveten spirer.

På ettermiddagen blander du boghvete, linfrø, chia med skallede hampfrø, rå agave og kanel. Ha i rått kakaopulver og rå kakaonibs til slutt. Mos alt sammen med en stavmikser. Bre massen utover et paraflexx bakeunderlag. Dryss rå kakaonibs over og rut opp med en pizzarullekniv de rutene du vil ha på kjeksene f. eks 5*5 ruter.

Tørkes i ca 20 timer i dehydratoren på 41 grader celsius.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no