x 
Rå sjokoladekake med appelsin

Dette er en konfektkake med smak av appelsin og sjokolade. Intens nytelse!

Kategori: 

Ingredienser

For 1 porsjon(er)

Fyll

  • 4 dl cashewnøtter, naturell
  • 2 dl presset appelsin/appelsinjuice
  • 1 ss økologisk revet appelsinskall
  • 4 dl rått kakaopulver
  • 3 dl smeltet kakaosmør
  • 2 ss ekte vaniljepulver
  • 2 dl agave

Bunn

  • 1.5 dl rått kakaopulver
  • 2 dl mandler
  • 6 stk dadler, myke
  • 4 ss x-virgin kokosolje
  • 2 ts ekte vaniljepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 klype Himalayasalt

Rå sjokoladekake med appelsin - Slik gjør du

Bunnen:
Mos nøtter, kanel, rosa salt, rått kakaopulver/karob i en blender eller kjøkkenmaskin. Mos det til en grov masse. Tilsett dadler, smeltet kokosfett og vaniljepulver. Dadlene legges i vann på forhånd hvis de er helt tørre. Hele massen trykkes ut til en bunn. Form bunnen slik at du kan sette randen til en kakeform rundt denne bunnen. På den måten kan du lett helle fyllet over bunnen uten at det flyter ut på sidene. Sett bunnen kjølig, mens du lager fyllet.

Fyllet:
Mos cashewnøtter, appelsinjuice, revet appelsinskall (bruk økologiske appelsiner, når du skal rive appelsinskall), vaniljepulver og agave i en blender eller kjøkkenmaskin. Tilsett smeltet kakaosmør og rått kakaopulver og mos alt sammen. Det rå kakaosmøret skal smeltes i vannbad. Fordel hele fyllet over kakebunnen. La randen av kakeformen være rundt kaken. Pynt med revet appelsinskall og sett kaken kjølig.

Når du skal servere kaken og ta av kakeformen rundt. Bruk en kniv og skjær rundt på innsiden av formen før du løsner den.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no