Solsikkekjeks

Denne kjeksen er laget i en dehydrator. Brødet er basert på solsikkefrø og har mange smakstilsetninger. Det er ikke brukt linfrø i dette brødet.

Ingredienser

For 1 sats(er)

Oppskrift til 1 brett i dehydratoren

  • 6 dl solsikkefrø
  • 2 ts presset hvitløk
  • 1 ts revet ingefær
  • 0.5 ts kajennepepper
  • 1 håndfull fersk dill
  • 1 tommelfinger størrelse, revet ingefær

Solsikkekjeks - Slik gjør du

Legg solsikkefrøene i vann i 12 timer. Skyll de godt. Hell av alt vannet. Mos solsikkefrøene med en stavmikser/kjøkkenmaskin eller blender, sammen med presset hvitløk, revet ingefær og kajennepepper.

Bre massen utover et Paraflexx bakeunderlag. Bruk gjerne hendene og press det jevnt utover. Avslutt med å fordele massen jevnt over med en kniv. Klipp frisk dill over og trykk det lett ned i massen. Rut opp med en pizzarullekniv i 25 biter. Tørk kjeksen på 48 grader i 20 timer til det er tørkt. Snu massen underveis.

Oppskriften er nok til 1 brett i dehydratoren. Andre smakstilsetninger kan være uskallede sesamfø eller paprika i steden for dill.

Utskrevet fra sanabona.no