x 
Løkbrød

Dette løkbrødet er veldig godt til suppe, gryterretter eller bare som brød. Løkbrødet er godt til ulike dipser f. eks. oliventapenade eller avokadodip. Varier med løktyper.

Ingredienser

For 1 sats(er)

Oppskrift

  • til ett brett i dehydratoren:
  • -
  • 3 dl solsikkefrø
  • 2 dl linfrø
  • 1 ss tamarisaus
  • 2 ss hampolje
  • 1 klype rosa Himalayasalt
  • 2 stk løk, evt. litt vårløk

Løkbrød - Slik gjør du

Legg linfø og solsikkefrø i vann i hver sine boller i minimum 3 timer. Hell av vannet og skyll solsikkefrøene. Linfrøene er vanskelig å skylle, men prøv gjerne. Mos alt sammen i en kjøkkenmaskin, med en stavmikser eller i en blender. Tilsett tamarisaus, hampolje og Himalayasalt.

Bre massen utover et Paraflexx bakeunderlag i dehydratoren. Spe det jevnt utover. Skjær løken/ vårløken/gressløken i skiver og trykk det ned i massen. Rut opp med en pizzarulle kniv i 5*5= 25 biter på brettet, for å brekke opp etter disse rutene når det er tørt.

Sett på dehydratoren på 41-52 grader celsius. La brødet tørke i 24-36 timer, ettersom hvor tykt det er. Snu brødet underveis, når det er tørkt oppå. Legges i boks (kakebokser) når de er kalde etter tøking.


Hvis du vil ha brødene raw- tørk dem på lavere temperatur: 41 grader. Det tar bare litt lengre tid.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no