x 
Mandelbrød

Lag et nøytralt mandelbrød i dehydratoren.

Ingredienser

For 1 sats(er)

Oppskrift

  • pr. brett:
  • -
  • 1 medium stor grønn squash
  • 250 gr mandler (bløtlagt i min. 3 timer)
  • 3 ss linfrø (bløtlagt i min. 3 timer)
  • 1 klype Himalaya salt
  • 2 ss x-virgin olivenolje
  • evt. over litt glutenfrie havregryn eller boghvete flak

Mandelbrød - Slik gjør du

Skjær opp squash. Bland inn mandler, linfrø, Himalayasalt og olivenolje. Mos alt i en blender eller kjøkkenmaskin. Hell på litt vann hvis det er vanskelig å mose blandingen.
Bre alt utover et Paraflexx bakeunderlag på ett brett i dehydratoren. Rut opp med en en pizzarulle kniv 5x5 biter.

Sett dehydratoren på 48 grader. Tørk brødene og snu dem underveis. Brødene er ferdige etter ca 12-15 timer avhengig av hvor tykke du lager de.

Oppbevar slik tørket brød i kakebokser på et kjølig sted.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no