x 
Mandelbrød provence

Dette brødet har fantastisk mye smak! Brødet er bare basert på grønnsaker, frukt, nøtter og frø.

Ingredienser

For 1 sats(er)

Oppskrift

  • 6 dl malte mandler/ mandelmel
  • 2 dl malte linfrø
  • 3 stk små skrelled squash, delt i biter
  • 3 dl (ca 2 stk) epler, skrellede og delt i biter
  • 25 stk soltørkede tomater, delt i mindre biter
  • 1.5 dl x-virgin olivenolje
  • 3 ss presset sitronsaft
  • 1 ts Himalayasalt
  • 1.5 ts provencekrydder, etter smak

Mandelbrød provence - Slik gjør du

Start med å male mandlene og linfrøene. Mos alle de andre ingrediensene og tilsett de malte mandlene. Ta hele massen ut av blenderen og tilsette linfrøene.

Del massen i to og mos det igjen i blenderen. Fordel dette på 2-3 brett i dehydrator ovnen. Hvert brett bør dekkes med et paraflex bakeunderlag eller bakepapir slik at det er lett å ta av brødene etterpå. Riss inn et mønster oppå massen, slik du vil ha brødene når de er tørket. Det kan være ruter eller trekanter.

Sett dehydratoren på 41-52 grader celsius.  Etter ca 8 timer eller når det er tørt oppå, tar du brettene ut og vender massen med undersiden opp. Tørk deretter brødene i ca 4-7 timer. Brødene kan oppbevares i kjøleskap eller fryses.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no