x 
Havrekjeks

Dette er fine frokostkjeks eller erstatning for kaker. Spis de som de er, eller ha ost eller annet pålegg på. Velg selv hva du vil blande i kjeksen av frukter, nøtter og frø.

Ingredienser

For 1 sats(er)

Oppskrift

  • 6 dl havregryn (bløtlegges)
  • 250 gr økologiske aprikoser (bløtlegges)
  • 6 dl havregryn (tørre)
  • 2 dl hakkede mandler
  • 1 dl rå kakaonibs
  • 1 dl gojibær
  • 1.5 dl rosiner
  • 1 dl solsikkefrø
  • 0.5 dl gresskarkjerner

Havrekjeks - Slik gjør du

Havregryn bløtlegges i 2 døgn, skift vann 4 ganger for å fjerne overskuddsstivelse. Aprikoser bløtlegges i 1 døgn. Ta vare på vannet.

Alt dette moses i en blender, bruk gjerne litt av vannet fra de bløtlagte aprikosene hvis det blir vanskelig å mose det hele. Ha i det du vil fylle kjeksene med, f. eks. nøtter, frø, tørkede bær. Bland alt med en sleiv.

Kjeksene tørkes i dehyrator. Bruk Paraflexx underlag. Form kjeks og fordel de på ca. 3 brett. Kjeksene kan være så flate du vil. De må ikke bli så høye at du ikke får inn brettene i dehydratoren.

Tørkes ved 57 grader i 12-15 timer. Snu kjeksene underveis, så de tørker godt under. Kjeksene er best hvis de ikke er helt tørket, men litt myke i midten.

Oppskriften gir ca. 30 kjeks.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no