x 
Gresskarchips

Gresskar kan også brukes til å lage gode chips. De beholder den fine gule fargen og blir fristene gode salte chips om du drysser litt havsalt på dem. På bildet vises eplechips og gresskar chips.

Ingredienser

For 1 sats(er)

Oppskrift

  • 0.25 lite gresskar (Halloween gresskar)
  • Himalayasalt eller annen havsalt
  • Olje til pensling

Bakverk

  • 1 stk gresskar
  • 6 stk epler

Gresskarchips - Slik gjør du

Skrell gresskaret og fjern innholdet med frø. Del gresskaret i små skiver, som chips. Legg bitene på brettet i dehydratoren. Pensle med litt olje. Dryss over havsalt.
Vask eplene. Skjær dem i tynne skiver. Dryss over kanel. Legg skivene på et brett i dehydratoren. Tørk chipsen i 8 timer på 52 grader, eller 41 grader (raw food). Skal du bruke stekeoven, stekes de i 15 min. på ca. 120 grader.

Fordelen ved å tørke i en dehydrator er at næringsinnholdet bevares mye bedre ved tørking på 40-50 grader, kontra steking på 120 grader.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no