x 
Raw granola
Denne granolaen eller müslien kan spises som snacks eller has som frokost. Hell nøttemelker eller annen melk på eller yoghurt. Fyll det i en pose og bruk det som snacks.

Ingredienser

For 3 sats(er)

Oppskrift

  • 3 dl dadler eller svisker uten sten, bløtlegges min 4 timer
  • 4 dl mandler, bløtlegges min 4 timer
  • 1 dl solsikkefrø, bløtlegges min 4 timer
  • 6 dl valnøtter, bløtlegges min 4 timer
  • 2 dl gresskarkjerner, bløtlegges min 4 timer
  • 1.5 dl eple, skrelt
  • 1 dl lønnesirup eller yaconsirup
  • 2 ss presset sitronsaft
  • 2 ss presset appelsinsaft
  • 1 ts ekte vaniljepulver
  • 1 ts kanel
  • 2 ts Himalayasalt
  • 0.5 dl solsikkefrø
  • 2 dl tørket frukt f. eks rosiner, gojibær, tørkede moreller/kirsebær eller eplebiter

Raw granola - Slik gjør du

Dadel/sviskepure:
3 dl dadler eller svisker legges i vann i min. 4 timer eller over natten. Hell av vannet i en bolle. Mos dadlene/sviskene i en kjøkkenmaskin, bruk vannet som de har vært bløtlagt i og tilsett 1 ss av gangen. Stopp når det blir som en pure.

Ta alle de bløtlagte nøttene og resten av solsikkefrøene og mos grovt i en kjøkkenmaskin. Bland sviskepureen og alt annet sammen med eple, søtning, krydder og sitron- og appelsinsaft. Tilsett rosiner eller annen tørket frukt eller ha i mer eplebiter. Ingefær er også et alternativ som smakstilsetning istedenfor tørket frukt.

Bre massen utover 3 brett i dehydratoren. Bruk Paraflexx bakeunderlag. Tørkes på 41 grader Fahrenheit i 6-8 timer. Snu massen og fjern bakeunderlagene. Tørk videre i 8-12 timer på samme temperatur. Når alt er tørt og kaldt, brekk det opp i biter.

Granolaen må oppbevares kjølig i en boks eller glasskrukke.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no