x 
Pizzabunn med mandelmel
Dette er en alterntaiv pizzabunn, glutenfri, proteinrik og smakfull. Bruk oppskriften gjerne som paibunn eller som et brødalternativ. Fyllet kan du variere som du vil.

Ingredienser

For 1 porsjon(er)

Oppskrift Bunn

  • 4 dl mandelmel
  • 1.5 dl kokosmel
  • 4 del(er) (4 stk) egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 dl vann
  • 0.5 ts Himalayasalt
  • 2 ss olivenolje eller mandelolje

Til fyll:

  • Oliven, halve minitomater, rødløk eller vårløk, artisjokkhjerter, ananas
  • Mozorella, (evt. biter av parmaskinke)

Saus

  • 1 dl tomatpure
  • 1 dl vann
  • 0.5 dl x-virgin olivenolje
  • 1 ts hvitløk, hakket
  • 1 ts agave eller annen søtning
  • 1 ts balsamico
  • 1 ts timian eller oregano
  • 1 klype Himalayasalt og pepper

Pizzabunn med mandelmel - Slik gjør du

Bunn:
Ta fiberhusk i vann og la det svelle i 5 minutter. Bland alle de tørre ingrediensene til bunnen. Ha i egg og olivenolje sammen med fiberhusk og vann. Bland de tørre og de våte ingrediensene. Kna dette sammen til en deig.

Rull ut pizzadeigen. Bruk kokosmel til å bake ut, for deigen er ganske klissete. Form små minipizzaer eller en stor. Stekes i 10 minutter på 175 grader, før du tar på tomatsaus og fyllet og steker pizzaen i 20 min til.

Tomatsaus:
Bland vann og tomatpure. Hell olivenoljen i tynn stråle ned i denne blandingen mens du rører hele tiden. Tilsett de øvrige ingredisensene og rør godt. Smør tomatsausen over den forstekte bunnen.

Fyll:
Fyllet legger du oppå tomatsausen og dekker til med valgfri ost. Hele pizzaen stekes i 20 min til osten er smeltet.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no