x 
Rett i koppen
Du kan tørke alle ingrediensene til en 'Rett i koppen'-suppe selv i en dehydrator. Aromaen og smaken kan ikke sammenliknes med det du kjøper. Tørk det du ville hatt i en grønnsaksuppe.
 

Ingredienser

For 2 person(er)

Oppskrift

  • 4 stk gulrøtter
  • 2 stk søtpoteter
  • 1 stk stor sellerirot
  • 1 stk purre
  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk blomkål
  • 3 stk persillekvister
  • 10 stk sopp, om du ønsker det

Rett i koppen - Slik gjør du

Hakk alle de rå grønnsakene i småbiter. Fordel det utover i en dehydrator. Bare legg de rå grønnsakene rett på risten. Tørkes over natten i en dehydrator på ca. 41- 52 grader. Alt kan oppbevares på glass i tørket tilstand.

Hvis du vil ha i kjøttbiter i suppen, skjærer du det rå kjøttet i små biter, salter det godt eller marinerer det i en marinade i 4-6 timer i kjøleskapet før tørking. Bland f. eks tamari/soya saus, hvitløk og chilli i en marinade.

Kjøttbitene tørkes på ristene i dehydratoren på samme måte som grønnsakene i ca. 8 timer på 68 grader. Kjøttet kan også stekes/kokes før tørking. Alt fett må være skåret bort. Fettrikt kjøtt kan ikke brukes. Kjøttbiter oppbevares helst kjølig etter tørking.

Når suppen skal spises, tilfører du kokt vann, noen tilsetter litt fløte, men det har man helst hjemme og ikke på tur. Det finnes vakumpakkere til forsegling av tørket mat. En som er ganske bra, finnes i salg hos Claes Olsson.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no