x 
Tahini dip
Denne dipen spiser du fort opp! Prøv den som tilbehør til grønnsakstenger i matpakken eller server den til gjester.

Ingredienser

For 1 person(er)

Oppskrift

  • 200 g kikerter, kokte eller bløtlagt og spiret av deg.
  • 200 g lys tahini, kjøpt ferdig eller laget av deg
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl vann
  • 6 stk fedd hvitløk
  • 1 knivsodd kajennepepper ( kan sløyfes)
  • 0.5 ts karvepulver
  • 1 klype karvefrø
  • 1 stk sitroner, økologiske, vasket

Tahini dip - Slik gjør du

Mos ferdig kokte eller spirede kikerter med tahini. Tilsett olje og vann til det bli passe tykt som en dip. Tilsett hvitløk, krydder og  smak til med presset sitron. Mos igjen alt sammen. Smak og juster.

 

Hele dipen vil tykne over natten. Karvemengden kan reduseres. Du kan bytte ut kikerter med rå cashewnøtter, for å få en helt ' raw' dip.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no