x 
Energibarer
Barn og voksne elsker disse seige energibarene. Masse energi og god smak!

Ingredienser

For 12 porsjon(er)

Oppskrift

  • 100 g dadler, uten sten,myke
  • 100 g aprikoser, bløtlagt
  • 1 ss honning eller rå agave
  • 200 gr mandler
  • 1 ss rått vaniljepulver
  • 100 g havregryn, glutenfrie
  • 100 g kokosmasse
  • 50 g gresskarkjerner
  • 100 gr Tibet gojibær eller rosiner
  • 0.25 ts rosa Himalaya salt.

Energibarer - Slik gjør du

Lag en mos av bløtlagte aprikoser, myke dadler, vanilje og søtning i en food prosessor. Det skal bli til en slags pure. Grovhakk mandler i en kjøkkenmaskin Tilsett havregryn, kokosmasse, gresskarkjerner og gojibær. Pulser et par ganger med foodprosessoren slik at det skal bli biter av nøtter og ikke ren mosing, Bland alt i en bolle med daddel/aprikos pureen.
Fordel massen og form til en firkantet form ca 20 cm*20 cm. Tørkes på paraflex i dehydratoren i ca 12 timer. Snu hele massen underveis. Rut opp passe energibarer.
Oppbevares i tett boks i kjøleskap i ca 2 uker. Kan også fryses.

 

Hvis du ikke har dehydrator, kan du steke de på lav varme, men slipp ut dampen underveis.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no