x 
Appelsinkake med sjokolade

Prøv en frisk kake basert på appelsin. Svært enkel og rask og lage.

Kategori: 

Ingredienser

For 1 porsjon(er)

Oppskrift

  • 5 dl valnøtter
  • 10 dadler uten sten
  • dl Sana Bona rått kakaopulver
  • 7 appelsiner
  • 4 dl Sana Bona cashewnøtter, naturell
  • 0.5 dl Sana Bona kokosolje
  • par dråper eterisk appelsinolje
  • 1 ss Sana Bona rå agave nektar
  • 2 ss Sana Bona rått kakaopulver
  • 2 ss Sana Bona kokosolje

Fyll

  • 7 dl appelsin, hakket
  • 4 dl cashewnøtter, naturell
  • 0.5 dl x-virgin kokosolje
  • 5 dråpe(r) appelsinolje

Bunn

  • 5 dl valnøtter
  • 2 dl dadler uten sten
  • 1.5 dl rått kakaopulver

Appelsinkake med sjokolade - Slik gjør du

Bunnen:

Bløtlegg dadlene. Hvis du har tørre dadler, la de ligge i bløt i minimum 4 timer. Hvis dadlene er ferske, la de ligge i bløt i ca. 1 time. Dadlene skal ikke ha sten, så den må fjernes. Mal valnøttene og tilsett dadler, som du klemmer vekk vannet fra. Mos inn rått kakaopulver. Det hele skal bli en deig. Deigen klemmes ned i en kakeform (25 cm i diameter). Bunnen settes i kjøleskapet mens du lager kremen.

Kremen:

Skrell appelsiner og del dem i biter. Smelt kokosoljen i vannbad. Mos cashewnøttene sammen med hakket appelsin og kokosolje, samt litt appelsinolje i en blender eller kjøkkenmaskin. Fyllet helles over kaken.

Glasur:

Glasuren lages av 1 ss agave, 2 ss rått kakaopulver og 2 ss smeltet kokosolje. Bland alt sammen til en glasur. Drypp noen dråper av glasuren spredt over kaken. Ta en gaffel og lag et mønster ved å dra gaffelen forsiktig rundt i buer og sirkler rundt på toppen av kaken. Kaken legges i fryseren. Den må tine litt før den kan spises.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no