x 
Rå ostekake med gresskar
En annerledes ostekake med Halloween vri. Denne paien er litt spicy krydret.
Kategori: 

Ingredienser

For 1 porsjon(er)

Oppskrift

  • 3 dl cashewnøtter
  • 5 dl revet gresskarkjøtt
  • 6 ss Sana Bona rå kokosolje
  • 3 ss presset sitronsaft
  • 2 dl Rå agave eller honning
  • 2 ts kanel
  • 1 ts revet muskat
  • 1 ts revet ingefær
  • 0.5 ts vaniljepulver/vaniljestang
  • 10 stk valnøtter til pynt.

Bunn

  • 4 dl pekannøtter eller valnøtter
  • 1 dl (ca 10 stk) dadler
  • 0.5 dl kokosmasse

Rå ostekake med gresskar - Slik gjør du

Paibunnen:
Mos nøttene godt i en blender/kjøkkenmaskin. Tilsett rå kokosmasse og til slutt dadler. Dadlene bløtlegges noen timer før de moses inn, hvis de er kjøpt helt tørre. La alt moses til en paideig. Fordel deigen i en paiform (26 cm.) som du prikker i bunnen og setter kjølig mens du lager fyllet.

Fyllet:
Gresskarkjøttet rives for hånd på et rivjern. Mos cashewnøttene i en blender, tilsett gresskarkjøttet, smeltet kokosolje, agave, sitronsaft og krydder. Alt skal moses til en jevn masse. Bruk gjerne stavmikser først, deretter en blender. Hell fyllet over paiskallet og sett den i kjøleskapet i minimum 2 timer før servering. Pynt med pekannøtter eller valnøtter.

Hvis du vil ha en ekstra høy kake, så lag 1,5 porsjon av fyllet.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no