x 
Avokado og ananasmuffins
En sunnere versjon av muffins, full av gode smaker. Supert til å benytte overmodne avocadoer.

Ingredienser

For 12 porsjon(er)

Oppskrift

  • 150 gr fint revet squash
  • 1 stk stor avokado, most
  • 250 gr små biter annanas, godt avrent (vekt etter avrenning)
  • 90 gr kokossukker
  • 0.5 dl agave
  • 2 ss moste linfrø
  • 4 ss solsikkeolje eller annen olje med lite smak
  • 0.5 ts eplecider eddik
  • 1 ts ekte vaniljepulver
  • 5 del(er) (stk) hakkede tørkede dadler
  • 2 ss presset sitronsaft
  • 125 gr kokosmel eller malt kokosmasse
  • 90 gr glutenfrie havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 klype Himalayasalt
  • 1 dl vann
  • 1 ts fiberhusk

Avokado og ananasmuffins - Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader. Miks revet squash, most avokado, hakket ananas, palmesukker, linfrø, eplecider eddik, rå vanilje og hakkede dadler. Miks det hele sammen. Sett det til side i min. 2 minutter.

Bland de tørre melsortene, bakepulver, kanel og salt. Bland alt det tørre godt. Bland så det tørre i det våte. Legg fiberhusk i vann i noen minutter. Tilsett sitronsaften og bland dette inn i deigen til slutt. Bruk en skje og fyll muffinsformene 3/4 fulle.
Stek muffinsene i 15 minutter. Snu brettet rundt og stek ytterlifgere 15 minutter. Ta de ut og la de stå i formene i 5 minutter før du tar de ut. Det er viktig for at formen skal holde seg.

Lagres i lufttett boks i kjøleskap i opp til 5 dager. Er ofte best andre dagen.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no