x 
Squashruller med nøtteost

Prøv en annerledes lunsjrett eller lett middag. Nøtteosten er laget av presserester fra paramelk du lager selv.

Kategori: 

Ingredienser

For 2 person(er)

Saus

  • 1 håndfull basilikum eller 2 store stilker bladpersille
  • 0.5 dl vårløk
  • 1 klype Himalayasalt
  • 2 ss x-virgin olivenolje
  • 100 gr squash, i biter

Oppskrift

  • 4 dl presserester (brukes presserestene av paramelk laget av 16 dl vann og 4 dl paranøtter)
  • 4 ss x-virgin olivenolje
  • 0.5 dl purre eller vårløk
  • 1 klype Himalayasalt
  • 1 ss presset limejuice
  • 6 stk soltørkede tomater
  • 1 klype pepper
  • 1 stk squash gul eller grønn
  • 1 håndfull basilikum, småbladet
  • 1 håndfull bladpersille

Squashruller med nøtteost - Slik gjør du

For å lage ost, lager du først nøttemelk av 4 dl paranøtter og 16 dl vann. Mos vann og nøtter sammen 1-2 min i en blender. Sil melken gjennom en nøttemelkspose. Klem ut melken. Det som blir igjen i posen er presserester som du lager ost av.

Tilsett olje, hakket vårløk, soltørkede tomater, salt, pepper og lime til presserestene. Kna det sammen til en ost. Smak til om du trenger mer/mindre olje. Presser du ut mye melk av nøttene, trenger du litt mer olje i osten. Osten skal ikke være for tørr.

Squashruller:
Du trenger 1 stor squash (gul eller grønn) og en liten bunt basilium (gjerne småbladet) eller 2 stilker bladpersille.

Bruk ostehøvel eller mandolin til å høvle squashplater av squashen på langs. Du trenger ca 3 stk plater som du legger delvis overlappende bortover til en remse. Platene skal overlappe hverandre i skjøten så du kan rulle det hele til en rull etterpå.

Smør ost på 4-6 slike squashplater. Dryss på hakkede krydderurter. Rull de sammen til ruller og pynt med spirer og urter.

Saus:
Den grønne sausen lages ved å mose alle ingrediensene i en blender. Denne sausen skal brukes til pynt rundt squashrullene. Bruk gjerne er tom flaske til å fylle og sprute ut sausen med, i et pent mønster.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no