x 
Rå sjokolademüsli med paramelk

Er du glad i sjokoladesmaken, prøv å lag din egen boghvetemüsli med rå kakao. I steden for melk, lager du paramelk som du kan trylle om til sjokolademelk. Super rett for barn og voksne.

Ingredienser

For 3 person(er)

Oppskrift

  • 4 dl hel boghvete
  • 1 ts kanel
  • 1 ts Sana Bona rått vaniljepulver
  • 1 dl rå agavenektar eller annen søtning f. eks stevia
  • 1 klype rosa Himalayasalt

Saus

  • 2 dl paranøtter
  • 5 dl vann
  • 2 ss rått kakaopulver
  • 2 stk dadler
  • 0.5 ts rått vaniljepulver
  • 1 klype rosa Himalayasalt
  • 2 ss kokosolje ekstra virgin, valgfritt

Rå sjokolademüsli med paramelk - Slik gjør du

Müsli (lages i dehydrator):
Bløtlegg hel boghvete i min. 1 time. Skyll godt. Boghveten skal være ganske myk. Mos den sammen med salt, kakao, vanilje og agave. Bre det utover i 2 brett i dehydratoren. Tørkes i ca. 12 timer på 41 grader. Det skal bli helt tørt. Brekk opp i passende muslibiter.

Parasjokolademelk:
Paranøtter trenger ikke å bløtlegges for å lage melk. Mos paranøtter og vann til melk.
La blenderen stå noen minutter. Sil melken gjennom en nøttemelkspose (presserestene fra melken kan brukes til å lage f. eks. ost). Den silede paramelken helles tilbake i blenderen. Tilsett rå kakao og de øvrige ingrediensene. Har du maca, tilsett litt maca i sjokolademelken for enda mer energi. Mos alt sammen til en herlig sjokolademelk.

Hell paramelk over muslien og tilsett evt rå kakaobiter. Hvis du har for mye paramelk kan den brukes som kakao (varmes forsiktig til en lunken drikk), eller den kan brukes i smoothies. Paramalk kan fryses i isbitterninger og tas opp til senere bruk.

Papaya er en veldig god smakstilsetning i paramelk og blir en kjempegod smoothie.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no