x 
Valnøttbrød

Dette brødet er laget av grønnsaker, nøtter og frø. Ingrediensene er most og tørket i en dehydrator. Brødet holder i flere måneder fordi vannet fjernes ved dehydreringen.

Ingredienser

For 1 sats(er)

Oppskrift for 1 brett i dehydratoren

  • 2.5 ss linfrø, bløtlegges min. 3 timer
  • 2.5 dl valnøtter, bløtlegges min. 3 timer
  • 1 stk squash
  • 8 stk soltørkede tomater
  • 1 håndfull fersk koriander
  • 2 ss x-virgin olivenolje
  • 1 klype Himalayasalt
  • 2 ss vann (hvis det blir for tungt for maskinen og mose det hele)

Valnøttbrød - Slik gjør du

Alle grønnsakene kuttes i biter og moses i en blender eller kjøkkenmaskin. Spre det utover dehydratoren. Det må ligge et Paraflexx bakeunderlag på risten. Rut opp med pizzakniven i ruter på den flytende massen, slik at når det er tørt kan du lett brekke brødet opp i ruter.

Tørkes i dehydratoren på  41-57 grader celsius i ca 24-36 timer. Kjenn på brødet om det fortsatt er fuktig etter 24 timer. Mot slutten av tørketiden så vender du alle brettene med brødene, slik at de lettere tørker på begge sider.

Siden vannet er fjernet i brødet er brødet holdbart i ukevis. Brødet inneholder nøtter, så det bør oppbevares kjølig. Det kan også fryses.

Oppskriften er nok til 1. brett i dehydratoren. Brødet er alternativ til vanlig brød. Det er ganske nøytralt i smaken og passer til ulike pålegg. Brødet smaker veldig godt med chevre. Det kan brukes som kjeks til ost eller som sunne kanapeer.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no