x 
Sitronkake med avokado

Overrask med denne grønne kaken og be gjestene gjette hva den er laget av.

Kategori: 

Ingredienser

For 1 porsjon(er)

Fyll

  • 2 dl kokosolje x- virgin
  • 3 dl presset sitronsaft og revet skall av disse
  • 1.5 dl rå agavenektar
  • 6.5 stk modne avokadoer
  • 1 ss rått vaniljepulver
  • 1 ts rosa Himalayasalt
  • 1 ts fersk ingefær, revet

Bunn

  • 1.5 dl cashewnøtter eller mandler rå evt. 50/50
  • 1 ts rå agavenektar
  • 3 dl kokosmasse
  • 2 ss kokosolje ekstra virgin
  • 1.5 stk økol. sitron, saften og skall
  • 1 ts rått vaniljepulver

Sitronkake med avokado - Slik gjør du

Bunnen:
Mal nøttene fint i en foodprosessor eller kraftig blender. Tilsett koksmasse og de øvrige ingrediensene, og mos dette sammen til alt er godt blandet. Fordel massen i en springform med avtagbar bunn, eller en annen kakeform du har. Stikk hull paibunnen med en gaffel, og sett paiskallet i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Fyll:
Fjern sten og skall på avokadoene og mos de sammen med de øvrige ingrediensene i en blender eller kjøkkenmaskin, til det er som en sitronkrem. Fyll paiskallet med sitronkremen og sett den i fryseren eller i kjøleskapet.

Hvis du synes kaken smaker for mye avokado, så tilsett med sitron eller honning.

Pynt med skiver av lime, sitron og appelsiner.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no