x 
Raw turbarer
Hvorfor ikke lage ditt eget tursnacks? I denne oppskriften finner du en rå nøttesjokolade og eksempel på en turbar som holder deg mett på turen.

Ingredienser

For 5 person(er)

Oppskrift

  • nøttesjokolade ( 5 stk store):
  • 100 gr rått kakaosmør ( 3 stor biter/ss)
  • 40 gr koksfett x- virgin ( 1 stor ss)
  • 55 gr rått kakaopulver
  • 2 ss rå agave
  • 0.25 ts rosa Himalaya salt
  • 15 Valnøtter eller andre nøtter
  • snack bar laget i dehydrator (12 stk) :
  • 3 dl havregryn ( bløtlagt)
  • 60 gr økologiske aprikoser( bløtlagt)
  • 1 dl Tibet gojibær
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl mandler, grovhakket
  • 1 ss gule økologiske linfrø
  • 1 dl hampfrø uten skall
  • 1 dl hasselnøtter, grovhakket
  • 1 ss rått kokosfett x- virgin
  • 1 dl rå kakao nibs
  • gresskarkjerner

Raw turbarer - Slik gjør du

Ingredienser:

Rå nøttesjokolade ( 5 stk store):
100 gr rått kakaosmør ( 3 stor biter/ss)
40 gr koksfett x- virgin ( 1 stor ss)
55 gr rått kakaopulver
2 ss rå agave
1/4 ts rosa Himalaya salt
15 Valnøtter eller andre nøtter

Tur snack bar laget i dehydrator (12 stk) :
3 dl havregryn ( bløtlagt)
60 gr økologiske aprikoser( bløtlagt)
1-2 dl Tibet gojibær
1-2 dl rosiner
1 dl mandler, grovhakket
1 ss gule økologiske linfrø
1 dl hampfrø uten skall
1 dl hasselnøtter, grovhakket
1 ss rått kokosfett x- virgin
1 dl rå kakao nibs
litt gresskarkjerner

Fremgangsmåte:

Nøttesjokolade:
Smelt rått kakaosmør og rått kokosfett i vannbad. Ta kjelen til siden. Tilsett rå agave og rått kakaopulver. Rør godt med en visp, så alt blir godt blandet.
Legg bakepapir ned i en liten form. Hell litt rå flytende sjokolade i bunnen av formen. Dekk hele bunnen med valnøtter. Hell over sjokolade og legg flere nøtter i mellom så det blir godt med nøtter. Frys nøttesjokoladen ned. Ta den opp når du skal på tur eller servere den. Må holdes kjølig, hold matpapirer på når du frakter den på tur.

Turbarer:
Bløtlegg havregryn og aprikoser i 1 natt minimum. Havregrynene skylles godt, evt inni en nøttemelkspose. Klem forsiktig vannet ut av de bløtlagde aprikosene. Mos havregryn og aprikoser sammen til en masse i en blender eller kjøkkenmaskin.

Ha i de øvrige ingrediensene. Bre massen utover på et Paraflexx belegg i dehydratoren. Rut opp der du vil knekke når det er tørt. Lag de størrelsene du vil ha på snackbarene. Sett dehydratoren på 41 grader (evt. 52 grader) og tørk i 24- 36 timer. Du snur barene mot slutten av tørketiden og tørker de godt på undersiden. De skal være godt tørre, men ikke for harde å bite i. Oppbevares kjølig i kakeboks eller liknende.

 Oppskriften gir 5 sjokolader og 12 turbarer. Du kan blande inn andre nøtter eller bær i disse oppskriftene, ettersom hva du har eller liker.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no