x 
Meksikansk brød

Dette er et brød laget av grønnsaker, frø og olje. Ingrediensene er most og tørket i en dehydrator. Brødet holder i flere måneder fordi vannet fjernes ved dehydreringen.

Ingredienser

For 1 sats(er)

Oppskrift for 1 brett i dehydratoren

  • 2.5 ss linfrø, bløtlagt i min 3 timer
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1.5 stk boks økologisk mais (de små boksene)
  • 0.5 stk vårløk eller purre, hakket
  • 1 dl squash, hakket
  • 1 klype kajennepepper
  • 1 ss presset limesaft
  • 2 ss x-virgin olivenolje
  • 1 klype Himalayasalt

Meksikansk brød - Slik gjør du

Alle grønnsakene kuttes i biter og moses i en blender eller kjøkkenmaskin. Spre det utover dehydratoren. Det må ligge et Paraflexx underlag på risten. Rut opp med pizzakniven i ruter på den flytende massen, slik at når det er tørt kan du lett brekke opp brødet i ruter. Strø over solsikkefrø.

Brødet tørkes i dehydratoren på 41 grader celsius i ca 24 timer. Mot slutten av tørketiden så vender du alle brettene med brødene, slik at de lettere tørker på begge sider.

Siden vannet er fjernet i brødet, er brødet holdbart i ukevis. Det kan oppbevares på benken i et tett glass.

Brødet er alternativ til vanlig brød. Det kan være et alternativ til chips. Det passer til ulike diper, f. eks avokadodip. Brødet smaker veldig godt med smørbar chevre. Det kan brukes som kjeks til ost eller som sunne kanapeer.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no