x 
Blåbærkake med rå kakao

Denne kaken har en intens blåbær-sjokoladearoma. Kaken er som en konfektkake som nytes i små stykker. Kaken er laget som en iskake.

Kategori: 

Ingredienser

For 1 porsjon(er)

Fyll

  • 500 gr frosne blåbær
  • 4 dl Sana Bona øko cashewnøtter, naturell
  • 1.5 dl Sana Bona øko kokossirup
  • 125 gr Sana Bona øko rått kakaosmør, smeltet
  • 1.5 ss Sana Bona øko rått kakaopulver

Bunn

  • 250 gr Sana Bona øko mandler
  • 100 gr Sana Bona øko hasselnøtter
  • 3 dl dadler (alternativt svisker/aprikoser), bløtlagt i 1-2 timer eller over natten
  • 0.5 dl Sana Bona øko x-virgin kokosolje

Blåbærkake med rå kakao - Slik gjør du

Mal nøttene, bland i bløtlagt frukt og kokosolje. Alt moses sammen med en stavmikser eller blender eller kjøkkenmaskin. Deigen trykkes ned i en rund form.

Blåbærkrem:

Mos cashewnøttene i en blender eller liknende. Smelt kakaosmøret i vannbad. Bland kakaosmør cashewnøtter, kokossirup ell. og rått kakao pulver sammen med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Ha i de halvfrosne blåbærene. Legg blåbærkremen over bunnen.

Sett hele kaken i fryseren til den stivner. Tin den litt før du serverer kaken, pynt med f. eks. rå kakao nibs, frosne blåbær eller gojibær.

Kaken kan spises halvfrossen som en iskake eller helt tint. Hvis den er helt tint blir blåbærkremen mykere. Behold kakeformen på kaken når du serverer den. Kaken blir mykere og kan flyte litt ut uten form rundt. Da er det også lett å fryse ned kaken igjen, hvis den ikke blir spist opp.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no