x 
Blåbærkake med rå kakao

Denne kaken har en intens blåbær-sjokoladearoma. Kaken er som en konfektkake som nytes i små stykker. Kaken er laget som en iskake.

Kategori: 

Ingredienser

For 1 porsjon(er)

Fyll

  • 500 gr frosne blåbær
  • 4 dl cashewnøtter, naturell
  • 1.5 dl agave
  • 125 gr rått kakaosmør, smeltet
  • 1.5 stk rått kakaopulver

Oppskrift

  • alternativ 1:
  • 250 gr mandler og
  • 100 gr hasselnøtter
  • 25 dadler (alternativt svisker/aprikoser) bløtlagt i 1 timer eller over natten
  • 0.5 dl kokosolje f. eks Cocosa x- virgin
  • alternativ 2 laget i dehydrator:
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mandler
  • 2 dl (ca 18 stk) aprikoser, som er bløtlagt i 2-4 timer
  • krem
  • 500 gr frosne blåbær 
  • 4 dl cashewnøtter uten salt
  • 1 ss rå kakao pulver finmalt
  • dl mørk eller lys agave nektar
  • 125 gram rå kakaosmør smeltet

Bunn

  • 250 gr mandler
  • 100 gr hasselnøtter
  • 3 dl dadler (alternativt svisker/aprikoser), bløtlagt i 1-2 timer eller over natten
  • 0.5 dl x-virgin kokosolje

Blåbærkake med rå kakao - Slik gjør du

Mal nøttene, bland i bløtlagt frukt og kokosolje. Alt moses sammen med en stavmikser eller blender eller kjøkkenmaskin. Deigen trykkes ned i en rund form.

Bunn alternativ 2 (laget i dehydrator):

Mal 2 dl mandler, bland i 2 dl bløtlagde (2-4 timer) aprikoser og 2 dl havregryn. Lag en rund bunn, ved å markere fra bunnen i en kakeform. Tørkes i en dehydrator i ca 2 timer på 52 grader Celsius.

Blåbærkrem:

Mos cashewnøttene i en blender eller liknende. Smelt kakaosmøret i vannbad. Bland kakaosmør cashewnøtter, agave og rå kakao pulver sammen med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Ha i de halvfrosne blåbærene. Legg blåbærkremen over bunnen.

Sett hele kaken i fryseren til den stivner. Tin den litt før du serverer kaken, pynt med f. eks. rå kakao nibs, frosne blåbær eller gojibær.

Kaken kan spises halvfrossen som en iskake eller helt tint. Hvis den er helt tint blir blåbærkremen mykere. Behold kakeformen på kaken når du serverer den. Kaken blir mykere og kan flyte litt ut uten form rundt. Da er det også lett å fryse ned kaken igjen, hvis den ikke blir spist opp.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no