Favorittmatpakkebrød

Dette brødet er laget uten melk, gluten, sukker og gjær - et supert matpakkebrød! En av våre mest populære oppskrifter.

Ingredienser

For 2 porsjon(er)

Oppskrift

  • 2 dl linfrø, knust
  • 5 dl solsikkekjerner
  • 10 dl havregryn
  • 4 dl jyttemel eller annet glutenfritt mel evt. det melet du bruker
  • 4 dl boghvete, som hele gryn eller flak
  • 3 ts bakepulver
  • 5 ss psylliumhusk
  • 1 klype Himalaysalt
  • 1 liter vann

Favorittmatpakkebrød - Slik gjør du

Mal linfrøene og la de stå i vann i 1 time. Hell på vannet så det dekker frøene pluss litt til. Linfrøene vil svelle og massen vil bli seig. Det sunne omega-3 fettet i linfrøene blir mer tilgjengelig for kroppen når linfrøene males.

Bland alt i en kjøkkenmaskin. Hell i 2 former. Kan stekes direkte i 90 min. i 200 grader på nederste rille i ovnen.

Del gjerne opp brødet og legg det i fryseren med et lite mellomleggspapir mellom hver skive, så kan du lett ta ut det du trenger hver dag.

Utskrevet fra sanabona.no