x 
Foccacia med hampmel

Denne foccaciaen er bakt med en rekke næringsrike melsorter. Den passer til salatretter eller som vanlig brød. Foccacian er glutenfri og bakt uten gjær eller melk.

Kategori: 

Ingredienser

For 1 sats(er)

Oppskrift

  • 3 dl glutenfrie havregryn
  • 2 dl amaranth mel
  • 1 dl quinoamel
  • 1 dl maismel
  • 2 dl hampmel
  • 3 dl boghvete mel
  • 1 ss malte chiafrø
  • 1 ss malte linfrø
  • 1 ts bakepulver
  • 1 egg
  • dl vann
  • dl olivenolje
  • 1 ts rosa HImalayasalt
  • 6 ts fiberhusk
  • 2 ss grovhakkede gresskarkjerner
  • 1 ss sesamfrø uten skall
  • pynt: sorte oliven i skiver. Grovt salt og evt. rosmarin krydder

Foccacia med hampmel - Slik gjør du

Bland alt av det tørre. Ha i malte frø og hele/hakkede frø. Pisk egget sammen med vann og olivenolje. La fiberhusken svelle i melke/egge blandingen i ca. 5 minutter.

Bland det fuktige med det tørre. Elt sammen deigen. Press deigen flat utover et smurt stekebrett. Prikk deigen med gaffel. Trykk ned oliven i deigen. Strø på grovt rosa Himalayasalt og rosmarin (fersk eller tørket).

Foccacian stekes på 200 grader i ca. 20 minutter. Hvis du vil bake med gjær gir det en luftigere foccacia.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no