x 
Hjemmelaget sjokolade med rå kakao

Hjemmelaget sjokolade med rå kakao

Dette er hjemmelaget sjokolade med en intens nytelse. Sjokoladen er helt melkefri og søtet med agave istedenfor sukker. Her kan du putte ulike nøtter, tørkede frukter eller krydder som smak.

Ingredienser

For 1 sats(er)

Oppskrift

  • 3 ss rått kakaosmør
  • 1 ss x-virgin kokosolje
  • 5.5 ss rått kakaopulver
  • 2 ss agave/ kokosukker
  • 1 klype Himalayasalt

Hjemmelaget sjokolade med rå kakao - Slik gjør du

Smelt rått kakaosmør og kokosfett i vannbad i en kjele. Smelt aldri dette direkte på platen, da blir det for varmt. Tilsett kakaopulver, agave og litt Himalaysalt. Bland alt godt med en visp til det ikke er klumper. Hell sjokoladen i små former eller på bakepapir, som du former ned i et lite lokk eller liknende, slik at du lager en sjokoladeplate.

Legg sjokoladen i fryseren. Der kan den ligge til du skal bruke den, og du kan legge den ned igjen hvis du ikke spiser opp alt. Sjokoladen stivner i fryseren på ca 15-20 min.

Forslag til smakstilsetninger:
Nøtter f. eks valnøtter, mandler, hasselnøtter eller pistasjnøtter. Tørkede frukter og bær f. eks. gojibær, fiken, rosiner, appelsin eller sitronsaft/skall. Krydder, f. eks. kanel, kardemomme eller chilli.

La ditt sjokoladebegjær bli din superernæring.

Servert på Tv3 's celebert selskap med Trine Grung.


Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no