x 
Nøttestek med cashew og tomat

Denne nøttesteken er magisk god. Et supert alternativ til de som vil ha vegetar. 

Kategori: 

Ingredienser

For 1 porsjon(er)

Oppskrift på deig

  • 225 g Sana Bona usaltede cashewnøtter
  • 100 g brødsmuler
  • 100 g revet eple( ca 2 stk)
  • 1 ts Sana Bona kokosolje eller smør
  • 1.5 dl havrefløte( eller vanlig fløte)
  • 1.5 ts maisenamel
  • 0.5 ts Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 0.25 ts pepper
  • 0.5 ts timian, fersk hakket

Oppskrift på fyllet

  • 100 g eple, revet
  • 225 g ferske tomater,( 2,5-3 stk)
  • 1 ts Sana Bona kokosolje eller smør
  • 100 g vegetarost eller vanlig ost, revet
  • 2 ss havrefløte eller vanlig fløte
  • 0.25 ts Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 0.25 ts pepper

Nøttestek med cashew og tomat - Slik gjør du

Deigen: Mos cashewnøttene.Del opp brødterningen i så små biter som mulig. Riv eplene. Stek de revne eplene litt i litt kokosolje eller smør. Bland cashew, brød og revne epler. I en annen bolle heller du opp i havrefløte eller vanlig fløte. Tilsett revet skall av 1 økologisk sitron. Bland i maisenamel, timian, pepper og salt i fløten. Hell alt over cashew/brødblandingen og rør godt. Dette skal bli en slags deig.

Fyllet: Riv eplene og stek de med litt kokosolje eller smør. sammen med biter av tomater. Ta blandingan av platen og ha i revet vegetarost eller vanlig ost.. Hell i en skvett med havrefløte. 

Lagdelingen: Ta bakepapir i en liten brødform. Legg halvparten av deigen i bunnen, som du brer utover. Legg hele fyllet oppå som du også brer jevnt utover. Ha på resten av deigen. Stekes på 200 grader i 40 min. midt i ovnen. La formen kjøle seg skikkelig ned, før du hvelver hele nøttesteken. Pynt med svisker, urter og ristede cashewnøtter. Severes med salat.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no