x 
Lasagne vegetar

Dette er en helt fantastisk god lasagne. Den tar litt tid å lage, men det er verdt det. Melk og glutenfri. Du kan kjøre lasagneformen på kjempesalg hos oss nå. Høstsalg.

Kategori: 

Ingredienser

For 4 person(er)

Oppskrift på tomatsaus

  • 1 stk løk, hakket
  • 2 stk gulrøtter, hakket
  • 2 ts olivenolje ekstra virgin
  • 2 ts timian, tørket
  • 1 ts pepper
  • 1 klype kajennepepper
  • 0.5 ts Sana Bona Himalayasalt

Oppskrift på den veganske osten

  • 2 dl solsikkefrø, finmalt
  • 2 dl cashewnøtter naturell, finmalt
  • 4 ss olivenolje ekstra virgin
  • 3 dl vann
  • 1 ts sitronsaft presset
  • 1 stk buljongterning eller 0,5 dl næringsgjær
  • 1 ts revet sitronskall
  • 4 stk hvitløksfedd

Oppskrift på sopp/aubergin stuing

  • 450 gr sopp, det du har, hakket
  • 2 stk aubergin, hakket ca 750 g totalt
  • 120 gr spinat, fersk, hakket
  • 4 ss olivenolje ell til å steke med

Oppskrift på basilikumpesto

  • 1 stor plante fersk basilikum
  • 1 dl mandler, hakket
  • 1 ss presset sitron
  • 2 ss vann
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 0.5 ts revet sitronskall
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 0.5 ts Sana Bona rosa Himalayasalt

Oppskrift på lasagne plater av squash

  • 1.5 stk grønne squash

Lasagne vegetar - Slik gjør du

Du starter med  å lage alle 4 sausene. 

Tomatsausen: Hakk løken i små biter. Fres den gylden i en gryte. ca 2. min. Skrell og hakk gulerøttene i små biter. Ha de sammen med løken i gryten. La det frese sammen i 2 minutter. Ha i hvitløk, timian, papper og litt kajenne og rør rundt. Tilsett de hakkede tomatene og saltet. La sausen putre på svak varme i 15 minutter uten lokk.

Den veganske osten: Start med å male solsikkefrøene helt fint i en blender. Mal cashewnøttene også fint i en blender. Bland dette sammen. Tilsett alle de øvrige ingrediensene og mos alt til en ostemasse i blenderen.

Sopp/auberginfyllet:  Hakk auberginene i små biter. Hakk soppen i små biter. Stek begge deler i en stekepanne, gjerne sammen så det blir lett stekt. Tilsett hakket spinat som du vender inn og steker ytterligere noen minutter. Tilsett gjerne litt pesto fra den du lager.

Basilikum/mandelpesto Hakk basilikum, Hakk mandlene. Bland alle ingrediensene og mos dette sammen med en stavmikser til en pesto.

Lag squash lasagne plater . Vask squashen. Begynn å dra ostehovelen ned på langs. Ta av de første små remsene. Så lager du så brede remser med ostehøvelen som mulig.,ved å bruke ostehøvelen på langs nedover squashen,. Det gjør ikke noe om de ikke blir helt perfekte.

Lagdelingen: Lasagnen lager du ved å starte med å legge et lag tomatsaus i bunnen av formen. Dekk laget med squashremser, la det overlappe litt. Deretter tar du 1/3 av den veganske osten over, samt 1/3 av sopp/auberginfyllet.oppå. Legg på et lag tomatsus og fordel litt pesto over. Start på nytt med et lag squash osv. Når du har gjort dette 3 ganger avslutter du med tomatsaus. Fordel masse skiver med tomater over på toppen av lasagnen som pynt. Dekk til formen med folie eller lokk og stek den i 180 grader C i 30 minutter. Ta av folien og stek den ytterliger ca. 25 minutter slik at den ser gyllen ut. La lasagnen stå å trekke i 10 minutter etter steking. Har du litt timian eller pesto, pynt med dette på toppen.

 

Oppskriftnotater

 

Isteden for squash som lasagneplater du bruke vanlige lasagne plater. 

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no