Grønnsakchips

Her kan du lage dine egne grønnsakchips. Dette er et alternativ til potetgull og ingenting er fritert.

Kategori: 

Ingredienser

For 1 sats(er)

Oppskrift

  • 2 stk squash
  • 6 stk tomater
  • 2 stk søtpotet
  • 4 stk grønnkålblader, store
  • 1 stk rotselleriknoll
  • 2 stk rødbeter

Oppskrift

  • squash gul/grønn
  • tomater
  • 1 søtpoteter
  • 4 store blader med grønnkål

Grønnsakchips - Slik gjør du

Squash, tomater og søtpotet:
Skjær opp squash, tomater og søtpotet i så tynne skiver som mulig. Pensle grønnsakflakene med olje. Legge grønnsakene rett på brettene i dehydratoren. Krydre med Himalayasalt eller urtesalt.

Grønnkål:
Grønnkålblader skylles godt. Lag mindre blader ved å ta av biter av bladene. Den grove stilken skal fjernes. Ha olje og urtekrydder i en bolle. Hell grønnkålbladene opp i bollen og rør godt rundt, slik at bladene blir dekket med olje og krydder.

Grønnsakbitene tørkes på 42 grader i dehydratoren. Dette tar fra 4-10 timer. Følg litt med og ta ut chipsen etterhvert som det blir ferdig tørt. Når grønnsakchipsene er ferdige, er de sprø.

Grønnsakchips lagres best kjølig i kakebokser. Grønnsakchips kan mykne litt etter å ha ligget i boksen. Du kan evt. sette chipsen litt inn i dehydratoren igjen rett før servering.

Utskrevet fra sanabona.no