x 
Gulrotkake med kokosmel

After dinner gulrotkake med ny vri.  Glutenfri, bakt med andre melsorter, søtet med litt stevia, banan og dadler. Kan stå i mange dager.

Kategori: 

Ingredienser

For 1 porsjon(er)

Oppskrift

  • 60 gr kokosmel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss kanel
  • 1 ts nellik, malt
  • 1 stk banan
  • 10 stk egg
  • 100 gr kokosolje ekstra virgin
  • 1 ts rått vaniljepulver
  • 10 stk dadler, moses i vann:
  • 1.5 dl vann
  • 600 gr gulrot, finrevet
  • 1.5 ts stevia, flytende

Gulrotkake med kokosmel - Slik gjør du

Bland  dette  i en bolle: kokosmel, bakepulver, kanel og nellik. Mos banenen for seg i en egen bolle. Dette blandes i  tredje bolle: egg, kokosolje, rått vaniljepulver,  myke dadler uten sten som har vært bløtlagt og most i 1, 5 dl vann.  Revet gulrot og flytende stevia lar du stå og trekke i en fjerde bolle i 30 min. Til slutt blandes alt sammen, men rør i revet gulrot til slutt. Ha deigen i en kakeform. Bruk bakepapir og stek kaken på 180 grader i 40 minutter. Kremen lages av  bløtlagde cashewnøtter, litt agave  og rå vanlije. Mos alt sammen i en blender.

Oppskriftnotater

Her er kaken pyntet med krem, men bruk gjerne andre typer pynt f. eks cashew krem ell.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no