x 
Rå sjokoladeboller med eple/gulrotfyll

Dette er noen energikuler med herlig julekrydder som er fylt med blant annet revet gulrot og eple.

Ingredienser

For 15 porsjon(er)

Sjokoladetrekk

  • 2 dl rått kakaosmør, smeltet
  • 2 dl rått kakaopulver
  • 4 ss rå agave nektar
  • 2 klype rosa Himalayasalt
  • 3 ss rå kakao nibs
  • 3 ss hakkede mandler

Oppskrift på innholdet

  • 1 stk eple, revet
  • 2 stk gulrøtter, store, revet
  • 2.5 dl grov kokosmasse
  • 1 dl rosiner, hakkede
  • 0.75 dl valnøtter, hakkede
  • 3 ts kanel
  • 1 ts ingefær, malt
  • 0.5 ts muskat, revet
  • 1 klype rosa Himalaya salt
  • 3 ss rå agave nektar
  • 3 ss mandelsmør
  • 0.5 stk lime/ sitron, presset

Dryss utenpå

  • 2 ss rå kakaonibs
  • 3 ss hakkede mandler

Rå sjokoladeboller med eple/gulrotfyll - Slik gjør du

Start med å rive eple og gulrot fint på et rivjern. Press ut saften, gjerne gjennom en nøttemelkspose eller med hendene. Bland inn krydder, nøttesmør og de øvrige ingrediensene. Kna alt til en deig. Rull kuler som du legger i fryseren mens du lager sjokoladetrekket.

Smelt kakaosmør i vannbad. Tilsett rått kakaopulver, søtning og salt når kakaosmøret er helt smeltet. Ta kjelen ut av vannbadet. La sjokoladen stå og stivne litt. Hent de halvfrosne kulene fra fryseren. Slipp de opp opp i sjokoladen. Fordi kulene er halvfrosne, vil sjokoladetrekket stivne lett på kulene. Rull de rundt i sjokoladetrekket og rull dem etterpå i hakkede nøtter og rå kakaonibs.

Sett alt tilbake i fryseren eller i kjøleskapet. Ta bollene ut 30 min. før servering hvis de står i fryseren.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no