x 
Grønnkålchips 'cheesy'
Disse grønnkålchipsene blir de spist opp med en gang,! Grønnkål kan forvandles fra kjedelig til spennede! Prøv selv!
Kategori: 

Ingredienser

For 1 sats(er)

Oppskrift

  • 1 pakker med grønnkål ca 5-6 store blader
  • 3 dl cashew nøtter naturell
  • dl vann
  • 3 ss presset sitronsaft
  • 1 ss miso, fra brun ris
  • 2 ss næringsgjær
  • 1 ts paprika pulver
  • 1 ts salt

Oppskrift

  • 250 gr grønnkål (1-2 pakker, 5-6 store blader)
  • 3 dl cashewnøtter, naturell
  • 1.5 dl vann
  • 3 ss presset sitronsaft
  • 1 ss miso, fra brun ris
  • 2 ss næringsgjær (nutritional yeast)
  • 1 ts paprikapulver
  • ts Himalayasalt

Grønnkålchips 'cheesy' - Slik gjør du

Vask grønnkålen. Rist av/tørk av vannet. Ta av den grove stilken i midten. Riv av mindre blader av grønnkålen til fine chips størrelser.

Mos cashewnøttene i en blender eller med en stavmikser. Bland inn alle de andre ingredisensene. Hell alt over i en bolle. Hell alle grønnkålbladene ned i bollen. Vend alt sammen. Det bli skikkelig grisete, men det skal være en slags oste-aktig masse fordelt på grønnkålene. Pass på at bladene på grønnkålen ikke er klistret på hverandre, for da tørker det ikke over hele chipsen.

Legg grønnkålen på ristene i en dehydrator. Tørk chipsen natten over på ca 41 grader.

Hvis du ikke har en dehydrator, prøv med varmluft på svak varme. Miso og næringsgjær (nutritional yeast) finnes i helsekost butikkene (næringsgjær er ikke gjær).

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no