x 
Baking av gresskar

 Bakt gresskar kan brukes i grønnsakmoser elller bli ingrediens i kaker, brød, muffins, smoothie ol. Se hvor enkelt du kan gjøre det.

Kategori: 

Ingredienser

For 1 sats(er)

Oppskrift

  • 1 stk gresskar
  • 0.5 dl vann

Baking av gresskar - Slik gjør du

 Det er best å bake gresskaret før du bruker det oransje kjøttet til brød, muffins, pai osv. Du starter med å vaske gresskaret utenpå. Du deler så gresskaret i to, renser det for frø og så legger du de 2 gresskarhalvdelene med snittflatene ned i en ildfast form og heller på ca 1/2 cm. vann i bunnen av formen. Bak gresskaret i 180 grader i 45-60 minutter, avhengig av størrelsen på gresskaret. Grav ut innmaten av gresskaret når det er mulig. Skallet skal ikke brukes. Dette bakte gresskaret kan du la ligge i kjøleskapet i 4 dager i en krukke.

Hvis du har brukt gresskaret til Halloween utstilling kan du bake biter av gresskar på samme måten. Du må ikke ha halve gresskardeler i stekeovnen.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no