x 

Hjemmelaget yoghurt og musli

Rå Sjokolademüsli av Bokhvete med Paramelk

Råvaregruppe: Himalaya salt, Kokosolje, Kokossirup, Rått kakaopulver
Kategori/Tema: Hjemmelaget musli og yoghurt i dehydrator
Rå sjokolademüsli med paramelk

Er du glad i sjokoladesmaken, prøv å lag din egen sjokolademüsli med rå kakao basert på bokhvete. I steden for melk, lager du paramelk som du kan trylles om til sjokolademelk. En super rett for barn og voksne.

Oppskrift på Sjokolademüsli av Bokhvete med Paramelk

For 3 personer.

Oppskrift på Sjokolademüsli med Rå Kakao

Oppskrift på Paramelk

Slik lager du Bokhvetemuslien og Paramelken

Müsli (lages i dehydrator):
Bløtlegg hel boghvete i minimum 1 time, deretter skal boghveten skylles godt. Boghveten skal være ganske myk, og deretter moses sammen med salt, kakao, vanilje og agave. Bre det utover i 2 brett i dehydratoren. Tørkes i ca. 12 timer, på 41 grader. Det skal bli helt tørt. Müslien skal så brekkes opp i mindre biter. 

Paranøttsjokolademelk:
Paranøtter trenger ikke å bløtlegges for å lage melk. Mos paranøtter og vann til melk.
La blenderen stå noen minutter. Sil deretter melken gjennom en nøttemelkspose (presserestene fra melken kan brukes til å lage f. eks. ost). Den silede paramelken helles tilbake i blenderen. Tilsett rå kakao, og de øvrige ingrediensene. Har du maca tilgjengelig, tilsett dette i sjokolademelken for enda mer energi. Mos alt sammen til en herlig sjokolademelk.

Hell paramelk over muslien, og tilsett evt rå kakaobiter. Paramalk kan fryses i isbitterninger og tas opp til senere bruk.

Sana Bona AS

Telefon: +47 920 44 926 eller +47 900 28 776
E-post: info@sanabona.no