x 

Fruktruller og snacks

Grønnsakchips mange varianter

Kategori/Tema: Fruktruller og snacks i dehydrator
Grønnsakchips

Du kan lage dine egne grønnsakchips. Ett sunnere alternativ til potetgull, helt uten tilsetningsstoffer. 

Oppskrift på Grønnsakchips tørket i dehydrator

For mange brett i Excalibur dehydrator

Liste på grønnsaker du kan tørke i dehydrator 

  • 2 stk squash
  • 6 stk tomater
  • 2 stk søtpotet
  • 4 stk grønnkålblader, store
  • 1 stk rotselleriknoll
  • 2 stk rødbeter

Slik gjør lager du Grønnsakchips

Squash, tomater og søtpotet:
Skjær opp squash, tomater og søtpotet i så tynne skiver som mulig. Pensle grønnsakflakene med olje. Legge grønnsakene rett på brettene i dehydratoren. Krydre med Himalayasalt eller urtesalt.

Grønnkål:
Grønnkålblader skylles godt. Den grove stilken skal fjernes, og deretter skal du rive grønnkålen i mindre stykker. Ha olje og urtekrydder i en bolle. Masser grønnkålbladene med oljemiksturen.

Grønnsakbitene tørkes på 42 grader i dehydratoren. Dette tar fra 4-10 timer. Følg med, og ta ut chipsen etterhvert som chipsene tørker ferdig. Når grønnsakchipsene er ferdige, vil de være sprø.

Grønnsakchips lagres best, kjølig i kakebokser. 

Sana Bona AS

Telefon: +47 920 44 926 eller +47 900 28 776
E-post: info@sanabona.no