Rå kakao crackers

Denne kjeksen med rå kakao fungerer som en dessert, eller til frokost. Rå kakao crackers er tørket i en dehydrator, og har en rik og kraftig kakaosmak. 

Oppskrift på Rå Kakao Crackers med Bokhvete

1 brett i Excalibur dehydrator

Slik lager du Rå Kakao Crackers

Start med å spire boghvete, ved å bløtlegge det over natten. Etter endt bløtlegging (ett døgn), skal slimet som har dannet seg rundt frøene skylles vekk. Dette kan enkelt gjøres ved hjelp av en nøttemelkspose. La frøene spire på kjøkkenbenken en hel dag. Dette kan enten gjøres i spireposen, eller i en bolle. Når bokhveten får små haler, er den klar til å brukes, og må skylles godt før bruk. 

Samtidig som bokveten spirer, skal chiafrø og linfrø bløtlegges i vann. Disse frøene skal stå i vann en hel dag, og vil danne en slimete masse. 

På ettermiddagen blander du boghvete, linfrø, chia med skallede hampfrø, rå agave og kanel. Tilsett rått kakaopulver, og rå kakaonibs. Mos alt sammen med en stavmikser. Bre massen utover et paraflexx bakeunderlag. Dryss over rå kakaonibs, og rut opp med en pizzarullekniv, til passende form du ønsker på kjeksen din. 

Tørkes i ca 20 timer i dehydratoren, på 41 grader celsius.