Hjemmelagde marsipanstenger er utrolig godt, med ekte smak av mandler.
Oppskrift på Hjemmelagde Marsipanstenger
For 12 stk.
Ingredienser til marsipanen:
- 3 dl Sana Bona mandler økologiske, finmalt
- 0.5 ts ekte vaniljepulver
- 3 ss agave eller Sana Bona kokossirup økologisk
- 2 ss Sana Bona rått kakaosmør økologisk, smeltet
- 1.5 ts rå økologisk Sana Bona kokosolje x-virgin, smeltet
Ingredienser til sjokoladetrekket:
- 1 dl Sana Bona rått kakaopulver økologisk
- 1 dl Sana Bona rått kakaosmør økologisk, smeltet
- 2 ss agave, Sana Bona kokossirup økologisk , eller honning
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt, fint
Slik lager du hjemmelagde marsipanstenger:
Mandelmassen:
Mal mandler i en blender eller kværn, og smelt kakaosmøret i vannbad. Bland kakaosmør, og malte mandler med valgt søtning, vaniljepulver og litt kokosfett. Rull til små marsipanstenger. Legg marsipanstengene i fryseren.
Sjokoladetrekket:
Smelt kakaosmør i vannbad. Tilsett søtning, rått kakaopulver og litt rosa salt. Røres godt. Dypp marsipanstengene når den mørke sjokoladen når den er litt stiv. For å få passende tykkelse på sjokoladetrekket på stengene dyppes to ganger i sjokoladen. Plasser marsipanstengene på et bakepapir, og legg de i fryseren til de skal spises.