Fantastisk godt, glutenfritt brød med mandelmel. Kjapt å lage, krever ingen heving.
Oppskrift på Glutenfritt Brød med Mandelmel
1 stk
- 2 dl Sana Bona Mandelmel eller kikertmel
- 2 dl Sana Bona Qinoaflak eller havregryn
- 2.5 dl vann
- 4 stk økologiske egg
- 5 dl solsikkefrø
- 2 dl linfrø
- 1 dl sesamfrø
- 2 ts fiberhusk
- 1 ts bakepulver
- 3 ss olivenolje eller Sana Bona Kokosolje
Slik lager du Glutenfrie brød med Mandelmel
Miks alle ingrediensen i en bolle, og bland dette med en stavmikser. Blir massen for tørr, kan du justere med vann. Hell deretter deigen i en kledd brødform, og stek brødet på 200 grader varmluft, i 30 minutter, på midterste rille. Ta brødet ut av formen og stek det videre 5 minutter uten form, for å få en fin og sprø skorpe på brødet.
Merknader
Mandelmelet kan enten være med fett, eller fettredusert, dette vil ikke påvirke resultatet. Du kan bytte ut quinoaflak med havregryn.