x 

Glutenfritt brød

Glutenfritt Gresskarbrød

Råvaregruppe: Mandelmel, Himalaya salt
Kategori/Tema: Glutenfrie brød
Gresskarbrød

Lag dette saftige, gylne glutenfrie gresskarbrødet av Halloween gresskaret! Brødet er helt uten gluten og melk. Bakt med proteinrikt mandelmel, og masse velduftende krydder.

Oppskrift på Glutenfritt Gresskarbrød

1 stk

Slik lager du Glutenfritt Gresskarbrød

Bland mandelmel, salt, bakepulver og krydder i en kjøkkenmaskin, og tilsett deretter gresskar, honning og egg. La kjøkkenmaskinen gå i 2 minutter, før du heller massen i en liten brødform. 

Brødet stekes på 180 grader i 35-45 minutter, til fargen er gyllen, før det skal kjøles i 1 time. Squash er ett fint alternativ som kan brukes istedenfor gresskar i denne oppskriften. På bildet er brødet laget i dobbel porsjon, der alle ingrediensene er doblet med unntak av søtningen. På bildet er det laget dobbelt porsjon.  

 

Hvordan bake gresskar:
Det er best å bake gresskaret før du bruker det oransje kjøttet til brød, muffins, pai osv. Start med å vaske gresskaret, før det deles i 2. Deretter skal du rense de to halvdelene for gresskarkjerner, før du legger gresskarene på ett stekebrett med snittflaten vendt ned. Deretter skal du helle vann i bunnen av formen med gresskarene, til en høyde på ca en halv cm. Gresskaret skal så bakes på 180 grader i 45-60 minutter, avhengig av størrelsen på gresskaret. Det bakte gresskaret holder seg fint i kjøleskapet i 4 dager. 

Sana Bona AS

Telefon: +47 920 44 926 eller +47 900 28 776
E-post: info@sanabona.no