Muffins med masse avokado. Et supert alternativ til dessert, eller som et mellommåltid. Helt uten mel. Muffinsene kan enkelt lages helt melkefrie, ved å bytte ut sjokoladen med melkefri sjokolade.
Oppskrift på Avokado og Sjokolademuffins Glutenfrie
7 stk
- 3 stk avokado
- 7 moste dadler uten sten
- 150 gr 70 % sjokolade eller Sana Bona 100% rå sjokolade, hakket
- 3 egg
- 1 ts rått vaniljepulver
- 1 ts bakepulver
- 50 gram Sana Bona øko valnøtter eller Sana Bona øko mandler, hakket
- 1 ss Sana Bona kokossirup øko eller honning
Slik lager du Avokado og Sjokolademuffins
Mos avokado og dadler sammen med en stavmikser, eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett de øvrige ingrediensene, utenom sjokoladebiter og nøtter, før du pisker alt godt sammen. Deretter har du hakkede nøtter og sjokolade i blandingen. Fordel deigen i muffinsformer.
Stekes i 30-35 min, på 175 grader, midt i ovnen.
Bruker du usøtet rå sjokolade 100% , vil muffinsene være mindre søte. Du kan enkelt justere sødmen ved å tilsette 2 ss Sana Bona kokossirup til blandingen.