x 

Glutenfrie muffins

Veganske muffins med avokado

Råvaregruppe: Himalaya salt, Kokossukker, Kokosmasse, Kokossirup, Kokosmel
Kategori/Tema: Glutenfrie muffins
veganske muffins med avokado

Saftige veganske muffins som er lett å lage. En sunnere versjon av muffins, full av gode smaker. Supert til å benytte overmodne avokadoer.

Oppskrift på veganske muffins med avokado

9-12 stk

  • 150 gr fint revet squash
  • 1 stk stor avokado, most
  • 250 gr små biter ananas, godt avrent (vekt etter avrenning) eller fersk ananas
  • 90 gr Sana Bona kokossukker
  • 0.5 dl Sana Bona kokosirup eller agave 
  • 2 ss moste linfrø
  • 4 ss mandelolje, eller annen olje med lite smak
  • 0.5 ts eplecider eddik
  • 1 ts ekte vaniljepulver
  • 5 stk hakkede, tørkede dadler
  • 2 ss presset sitronsaft eller limesaft
  • 125 gr Sana Bona kokosmel ,eller malt Sana Bona kokosmasse
  • 90 gr glutenfrie havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 1 dl vann
  • 1 ts fiberhusk

Slik lager du veganske muffins med avokado:

Sett ovnen på 180 grader. Miks revet squash, most avokado, hakket ananas, kokossukker, kokosirip, linfrø, mandelolje, eplecider eddik, rå vanilje og hakkede dadler. Sett det til side i min. 2 minutter.

Bland de tørre melsortene, bakepulver, kanel og salt. Bland så det tørre i det våte. Legg fiberhusk i vann i noen minutter, før du tilsetter denne, som vil gi deigen en klissete konsistens. Deretter tilsetter du sitronsaften, og blander dette inn i deigen til slutt. Bruk en skje og fyll muffinsformene 3/4 fulle.

Stek muffinsene i 25 minutter. Ta de ut og la de stå i formene i 5 minutter før du tar de ut. Dette er viktig for at formen på muffinsene skal holde seg.

Lagres i lufttett boks i kjøleskap i opp til 5 dager. 

Sana Bona AS

Telefon: +47 920 44 926 eller +47 900 28 776
E-post: info@sanabona.no