Prøv å lag Bixit selv til turen, matpakken eller treningsøkten!
Oppskrift på Hjemmelaget Bixitbar
For 15 stk
Oppskrift på Hjemmelaget Bixitbar
- 1.5 dl Sana Bona mandler økologisk, grovhakket
- 12 dl havregryn, bløtlagt over natten
- 0.5 dl rosiner, grovhakket
- 250 gr aprikoser, bløtlagt over natten
- 4 dl havregryn, tørre
Oppskrift på Sjokoladetrekket
- 1 dl Sana Bona rått kakaopulver økologisk
- 2 ss Sana Bona kokossirup økologisk
- 1.5 dl Sana Bona rått kakaosmør økologisk, smeltet
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
Slik lager du Hjemmelaget Bixitbar
Bløtlegg havregryn og aprikoser over natten. Etter endt bløtlegging, skal havregrynene skylles og vannet klemmes av. Blandingen av havregryn og aprikoser skal deretter moses i en blender f.eks. Vitamix blendere, eller kjøkkenmaskin. Bruk gjerne litt av vannet fra de bløtlagte aprikosene hvis det blir vanskelig å mose massen. Den våte blandingen skal deretter blandes med tørre havregryn, hakkede mandler og rosiner. Form deigen som kjeks. Stekes ved 175 grader i 30-40 min.
Sjokoladetrekk:
Smelt kakaosmør i vannbad. Tilsett agave, rått kakaopulver og litt Himalayasalt. Når kjeksene er kalde, kan de dyppes i sjokoladetrekk 1-2 ganger.
Tips! Du kan smelte en sjokoladeplate om du ikke har ingredienser til å lage rå sjokolade selv.