Det er lett å lage proteinbarer selv. Mange ferdigkjøpte proteinbarer smaker det samme og er ganske dyre. Denne protein energibaren er som et supert mellommåltid, eller kan fiffe opp enhver matpakke.
Oppskrift på protein energibar med spirulina, aprikos og tahini
For 10 porsjoner.
- 4 ss tahini
- 13 stk aprikoser, bløtlagt
- 1 dl Sana Bona x-virgin kokosolje
- 0.5 dl Sana Bona rått kakaopulver
- 1 ss ekte vaniljepulver
- 2 dl Sana Bona hampfrø uten skall
- 1 ss spirulinapulver eller annet grønt pulver( kan sløyfes)
- 1 ss agave
- 0.5 dl linfrø, males fint
- 1.5 ts kanel
- 1 ss Sana Bona chiafrø
- 1 dl Sana Bona kokosmasse til å strø over
Slik lager du protein energibar med spirulina, aprikos og tahini
Mos aprikosene sammen med kokosoljen og tahini i en blender, stavmikser eller kjøkkenmaskin. Mal linfrø, og bland de tørre ingrediensene. Deretter mikser du det tørre med de våte ingrediensene.
Legg blandingen på ett brett dekket med bakepapir. Spre massen så du får ønsket tykkelse på barene, deretter drysser du kokosmasse over blandingen. La det stå kjølig i noen timer, eller over natten. Del opp i passelige stykker.
Proteinbarene kan fryses.