Er du glad i sjokoladesmaken, prøv å lag din egen boghvetemüsli med rå kakao. I steden for melk, lager du paramelk som du kan trylles om til sjokolademelk. En super rett for barn og voksne.
Oppskrift på Sjokolademüsli av Bokhvete med Paramelk
For 3 personer.
Oppskrift på Bokhvete Müsli med Rå Kakao
- 4 dl hel boghvete
- 1 ts kanel
- 1 ts rått vaniljepulver
- 1 dl rå agavenektar eller annen søtning f. eks stevia eller Sana Bona kokossirup økologisk
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
Oppskrift på Paramelk
- 2 dl paranøtter
- 5 dl vann
- 2 ss Sana Bona rått kakaopulver økologisk
- 2 stk dadler
- 0.5 ts rått vaniljepulver
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
- 2 ss Sana Bona kokosolje ekstra virgin økologisk , valgfritt
Slik lager du Bokhvetemuslien og Paramelken
Müsli (lages i dehydrator):
Bløtlegg hel boghvete i minimum 1 time, deretter skal boghveten skylles godt. Boghveten skal være ganske myk, og deretter moses sammen med salt, kakao, vanilje og agave. Bre det utover i 2 brett i dehydratoren. Tørkes i ca. 12 timer, på 41 grader. Det skal bli helt tørt. Müslien skal så brekkes opp i mindre biter.
Parasjokolademelk:
Paranøtter trenger ikke å bløtlegges for å lage melk. Mos paranøtter og vann til melk.
La blenderen stå noen minutter. Sil deretter melken gjennom en nøttemelkspose (presserestene fra melken kan brukes til å lage f. eks. ost). Den silede paramelken helles tilbake i blenderen. Tilsett rå kakao, og de øvrige ingrediensene. Har du maca tilgjengelig, tilsett dette i sjokolademelken for enda mer energi. Mos alt sammen til en herlig sjokolademelk.
Hell paramelk over muslien, og tilsett evt rå kakaobiter. Paramalk kan fryses i isbitterninger og tas opp til senere bruk.
Papaya er en veldig god smakstilsetning i paramelk, som en forfriskende smoothie.