Råvaregruppe: Himalaya salt
Kategori/Tema: Hjemmelaget musli og yoghurt i dehydrator
Boghvetemüsli

Lag egen glutenfri müsli av hel boghvete. Et godt glutenfritt alternativ til vanlig müsli. 

Oppskrift på Bokhvetemüsli Flak

For 1 sats.

Ingredienser på Bokhvetemusli Flak

  • 4 dl hel boghvete
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ekte vaniljepulver
  • 1 dl agave
  • 1 klype Sana Bona Himalayasalt

Slik lager du Bokhvetemüsli

Hel boghvete legges i vann i minimum 1 time. Skylles godt av, slik at overskuddet av stivelse skylles vekk. Deretter skal de bløtlagte boghvete flakene kjøres i en blender, eller kjøkkenmaskin. Massen skal fremdeles være grovkornete etter endt mosing. 

Spre det utover 2 brett i dehydratoren, med Paraflexx bakeunderlag. Tørkes på 41-52 grader, i 8-12 timer. Den stivnede massen skal så brekkes opp i små biter når det er tørt. Oppbevares i tett boks, eller glass.

Som smaksvariasjon kan man blande inn rått kakaopulver.