Lag egen glutenfri müsli av hel boghvete. Et godt glutenfritt alternativ til vanlig müsli.
Oppskrift på Bokhvetemüsli Flak
For 1 sats.
Ingredienser på Bokhvetemusli Flak
- 4 dl hel boghvete
- 1 ts kanel
- 1 ts ekte vaniljepulver
- 1 dl agave
- 1 klype Sana Bona Himalayasalt
Slik lager du Bokhvetemüsli
Hel boghvete legges i vann i minimum 1 time. Skylles godt av, slik at overskuddet av stivelse skylles vekk. Deretter skal de bløtlagte boghvete flakene kjøres i en blender, eller kjøkkenmaskin. Massen skal fremdeles være grovkornete etter endt mosing.
Spre det utover 2 brett i dehydratoren, med Paraflexx bakeunderlag. Tørkes på 41-52 grader, i 8-12 timer. Den stivnede massen skal så brekkes opp i små biter når det er tørt. Oppbevares i tett boks, eller glass.
Som smaksvariasjon kan man blande inn rått kakaopulver.