x 
Råvaregruppe: Himalaya salt, Valnøtter, Mandler, Kokossirup
Kategori/Tema: Hjemmelaget musli og yoghurt i dehydrator
Raw granola

Denne granolaen, eller müslien kan spises som snacks, eller frokost. Tilberedes med nøttemelk, annen melk, eller yoghurt. Serveres med friske bær, eller ulik frukt i sesong.

Oppskrift på Raw Granola med Appelsin

For 3 brett i Excalibur dehydrator

Ingredienser til Raw granola med appelsin

  • 3 dl dadler, eller svisker uten sten, bløtlegges min 4 timer
  • 4 dl Sana Bona mandler økologisk, bløtlegges min 4 timer
  • 1 dl solsikkefrø, bløtlegges min 4 timer
  • 6 dl Sana Bona valnøtter økologisk, bløtlegges min 4 timer
  • 2 dl gresskarkjerner, bløtlegges min 4 timer
  • 1.5 dl eple, skrelt
  • 1 dl lønnesirup , yaconsirup, eller Sana Bona kokosirup økologisk
  • 2 ss presset sitronsaft
  • 2 ss presset appelsinsaft
  • 1 ts ekte vaniljepulver
  • 1 ts kanel
  • 2 ts Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 0.5 dl solsikkefrø
  • 2 dl tørket frukt f. eks rosiner, gojibær, tørkede moreller/kirsebær eller eplebiter

Slik lager du Raw Granola med Appelsin

Dadel/sviskepure:
3 dl dadler, eller svisker legges i vann i minimum 4 timer, eller over natten. Hell av vannet, og mos dadlene/sviskene i en kjøkkenmaskin. Under mosingen tilsett det avrente vannet fra bløtleggingen, 1 ss av gangen. Stopp når massen blir som en pure.

Alle de bløtlagte nøttene, og resten av solsikkefrøene, skal deretter moses grovt i en kjøkkenmaskin. Bland sviskepureen, og alt annet sammen med eple, søtning, krydder, sitron og appelsinsaft. Tilsett rosiner, eller annen tørket frukt, for en spennende tekstur på granolaen. Ingefær kan også brukes som en alternativ smakssetning. 

Bre massen utover 3 brett i dehydratoren. Bruk Paraflexx bakeunderlag. Tørkes på 41 grader Fahrenheit i 6-8 timer. Etter endt 6-8 timer, skal massen snus. Da skal du fjerne bakeunderlaget, så granolaen kun tørkes på risten i dehydratoren. Tørk videre i 8-12 timer på samme temperatur. Når granolaen er ferdig tørket og avkjølt, skal den brekkes i biter. 

Granolaen må oppbevares kjølig i en boks eller glasskrukke.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no