x 
Raw turbarer

Hvorfor ikke lage ditt eget tursnacks? I denne oppskriften finner du en rå nøttesjokolade, og ett eksempel på en turbar som holder deg mett på turen.

Ingredienser til Raw Turbarer 

For 5 personer.

Oppskrift på Raw Turbarer 

  • nøttesjokolade (5 stk store):
  • 100 gr rått kakaosmør (3 stor biter/ss)
  • 40 gr koksfett x- virgin (1 stor ss)
  • 55 gr rått kakaopulver
  • 2 ss rå agave
  • 0.25 ts rosa Himalaya salt
  • 15 Valnøtter eller andre nøtter
  • snack bar laget i dehydrator (12 stk) :
  • 3 dl havregryn (bløtlagt)
  • 60 gr økologiske aprikoser (bløtlagt)
  • 1 dl Tibet gojibær
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl mandler, grovhakket
  • 1 ss gule økologiske linfrø
  • 1 dl hampfrø uten skall
  • 1 dl hasselnøtter, grovhakket
  • 1 ss rått kokosfett x- virgin
  • 1 dl rå kakao nibs
  • gresskarkjerner

Slik gjør du

Ingredienser:

Rå nøttesjokolade (5 stk store):
100 gr rått kakaosmør (3 stor biter/ss)
40 gr koksfett x- virgin (1 stor ss)
55 gr rått kakaopulver
2 ss rå agave
1/4 ts rosa Himalaya salt
15 Valnøtter eller andre nøtter

Tur snack bar laget i dehydrator (12 stk) :
3 dl havregryn (bløtlagt)
60 gr økologiske aprikoser (bløtlagt)
1-2 dl Tibet gojibær
1-2 dl rosiner
1 dl mandler, grovhakket
1 ss gule økologiske linfrø
1 dl hampfrø, uten skall
1 dl hasselnøtter, grovhakket
1 ss rått kokosfett x- virgin
1 dl rå kakao nibs
litt gresskarkjerner

Fremgangsmåte:

Nøttesjokolade:
Smelt rått kakaosmør, og rått kokosfett i vannbad. Tilsett rå agave og rått kakaopulver, etter at du har tatt kjelen av den varmen. Rør godt med en visp, så alt blir godt blandet.
Legg bakepapir ned i en liten form, og hell litt rå flytende sjokolade i bunnen av formen. Dekk så hele bunnen med valnøtter. Hell deretter over sjokolade, og legg flere nøtter i mellom så det blir godt med nøtter. Frys nøttesjokoladen ned. Ta den opp når du skal på tur, eller servere den. 

Turbarer:
Bløtlegg havregryn og aprikoser i minimum 1 natt. Havregrynene skal så skylles godt, evt inni en nøttemelkspose. Mos havregryn og aprikoser sammen til en jevn masse i en blender, eller kjøkkenmaskin.

Tilsett deretter de øvrige ingrediensene, og bre massen utover på et Paraflexx belegg i dehydratoren. Rut opp barene der du ønsker å knekke dem etter endt tørketid. Sett dehydratoren på 41 grader (evt. 52 grader), og tørk i 24- 36 timer. Snu barene mot slutten av tørketiden, slik at de tørker på undersiden. Oppbevares kjølig i kakeboks, eller liknende.

 Oppskriften gir 5 sjokolader, og 12 turbarer. Du kan blande inn andre nøtter, eller bær i disse oppskriftene.

Sana Bona AS

Telefon: +47 67 15 51 01
E-post: info@sanabona.no